Fødsler bevares foreløbigt i Holstebro

Forretningsudvalget i Region Midtjylland har godkendt den genopretningsplan, som Hospitalsenheden Vest har fremlagt. Dog er beslutningen om at flytte svære fødsler fra Holstebro udskudt i 14 dage.

De svære fødsler flyttes ikke fra Holstebro til Herning. I hvert fald ikke lige nu. På forretningsudvalgets møde i Region Midtjylland i går tirsdag blev genopretningsplanen for Hospitalsenheden Vest godkendt. Dog med undtagelse af flytningen af de svære flytninger. Den beslutning er udskudt i 14 dage.

Godkendelsen betyder samtidig, at det nu ligger fast, at 50 fuldtidsansatte mister deres job. Der vil blive oprettet et række supplerende tiltag, der skal hjælpe de fyringsramte medarbejdere med at komme videre.

Ud over godkendelsen, så har regionen også fremsat et sparekrav til budgettet for 2011. Det betyder, at Hospitalsenheden Vest kan se frem til at skulle dække 20 procent af et samlet underskud på 250 millioner kroner i regionens kasse. Noget regionen betegner som en umulig opgave inden for de gældende rammer og præmisser.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.