Fodgængerfelt: Opsang til bilisterne

Bilisterne skal blive meget bedre til at tage hensyn til fodgængerne, siger lederen af færdselspolitiet.

Lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, John G. Christensen, kommer nu med en kraftig opsang til bilisterne: Mange er alt for dårlige til at respektere et fodgængerfelt.

- Der rigeligt plads til forbedringer. Vi er ikke ret gode, når vi sammenligner os med for eksempel de sydeuropæiske lande og Norge. Så vi kan sagtens forbedre vores adfærd og trafikkultur, siger John G. Christensen.

Reaktioner fra seerne

Onsdag fortalte TV/MIDT-VEST om to drenge, der blev kørt ned i et fodgængerfelt i Hee - der er tale om en overgang, hvor der tidligere er sket ulykker, og indslaget har fået flere seere til at reagere. Nogen har selv prøvet at blive kørt ned i et fodgængerfelt, og andre fortæller om overgange, hvor bilisterne ikke holder for fodgængere.

John G. Christensen fortæller, at politiet nu vil se nærmere på fodgængerfeltet i Hee - og han opfordrer samtidig bilisterne til at tage mere hensyn.

- Vi ser tit bilister, der bare lader hånt om, at der er folk på vej ud i fodgængerfelterne og bare kører videre. Men der er også eksempler på bilister, der stadser op for at lade fodgængerne passere - og så bliver overhalet af dem, der kommer bagfra. Og det er jo helt galt, siger han.

Interview med John G. Christensen fra færdselspolitiet:

Fodgaengerfelt - int. med John G. Christensen

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.