Fødevarestyrelsen optager ny film om mund- og klovsyge

Optagelserne til en ny film om mund- og klovsyge er i gang i Bording. Filmen skal være med til at sikre, at Danmark fortsat holdes fri for virussen.

Et udbrud af den smitsomme virus mund- og klovsyge kan komme til at koste op mod syv millarder, og selvom det er 34 år siden, at Danmark sidst havde et tilfælde af sygdommen, arbejder det veterinære beredskab fortsat på hele tiden at sikre landbruget bedre mod udbrud. 

Derfor optager Fødevarestyrelsen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Beredskabsstyrelsen en række nye film, der skal sikre, at alle instanser er klar til at reagere hurtigt og rigtigt, hvis uheldet er ude. 

- Det er utrolig vigtigt, at vi har et veterinært beredskab, som spiller fra første hug. Det er afgørende, at Beredskabsstyrelsen, politiet, Fødevarestyrelsen og Daka ved præcis, hvordan man skal arbejde sammen, siger projektleder fra Fødevarestyrelsen, Maren Holm Johansen.

Et stort udbrud af mund- og klovsyge vil kræve op mod 1000 mand til at hjælpe. De nye film skal være en guide til, hvordan hjælperne skal agere. 

- Inden de kommer, kan de på forhånd se filmene og forstå, hvorfor de skal være en del af noget, der ser så stort og voldsomt ud, siger Maren Holm Johansen. 

TV MIDTVEST var med, da holdet bag optog i Bording. Produktionen koster omkring 400.000 kroner, og øverst i denne artikel kan du komme med bag kameraerne. 

MUND- OG KLOVSYGE