Fodbold: Skuffet FCM-træner skal lede efter mirakel på Ibrox

Efter 2-4 hjemme mod Rangers FC kan kun et lille mirakel holde FCM i live i Europa, mener Kenneth Andersen.

FC Midtjyllands træner Kenneth Andersen i EuropaLeague-kvalifikationskampen, hvor FC Midtjylland mødte Rangers FC. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Fire indkasserede mål på hjemmebane. Et nederlag på to mål. Et returopgør på ikoniske Ibrox Stadium i Glasgow med plads til 50.000 tilskuere.

Læs også Fodbold: Effektive Rangers vinder efter målfest i Herning

Opskriften på FC Midtjylland-avancement i Europa League-kvalifikationen rummer svære ingredienser efter 2-4-nederlaget torsdag i første kamp mod Rangers FC.

Midtjydernes træner Kenneth Andersen erkender da også, at oddsene ikke ligefrem er i holdets favør til returkampen om en uge.

- Der skal vist et mindre mirakel til, hvis vi skal videre i den turnering, når vi har lukket fire mål ind på hjemmebane og tabt med to mål, siger han til tv-stationen 6'eren efter kampen og fortsætter:

- Vi er sindssygt skuffede over vores egen præstation. Mere er der vist ikke at sige om det.

Kort opblomstring gav håb

Læs også Skotske fans fylder Hernings gader med slagsange

Det var spillemæssigt en lige affære i Herning, men efter 56 minutter stod der 0-3 på måltavlen. En kort opblomstring med to hurtige scoringer gav håb om et stort comeback, men med Scott Arfields mål til 4-2 blev håbet slukket. Og FCM-holdet skal finde en ganske anden indsats frem, hvis ikke chancen for at levere miraklet i Glasgow skal fordufte hurtigt.

Returkamp i næste uge

Skulle FCM levere overraskelsen i næste uge i Skotland, så venter polske Legia Warszawa eller græske Atromitos FC fra Athen i playoffrunden, som er sidste trin inden gruppespillet.

Frank Onyeka og Sory Kaba stod for midtjydernes to scoringer i torsdagens kamp.