Flygtningestrømme påvirker ikke rejselysten

Bravo Tours sælger stadig massevis af rejser til græske Lesbos, på trods af de store mængder bådflygtninge der også ankommer til øen.

De danske turister lader sig ikke påvirke af de store strømme af bådflygtninge der ankommer til Grækenland, i hvert fald melder rejsebureauerne om godt salg indtil nu. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Bravo Tours fra Herning sender i år for første gang kunder til Lesbos, og i alt 5000 danskere skal indtil videre afsted fra maj til oktober. Ifølge direktør Peder Hornshøj sælger Bravo Tours rejserne til fuld pris, og der har været udsolgt indtil nu.

Også store selskaber som Spies og Apollo udbyder det samme antal rejser til Grækenland som sædvanligt, og salget er ikke påvirket af flygtningestrømmene.

- Grækenland er fortsat danskernes favorit, når det gælder sommerferien, siger kommunikationschef i Spis, Torben Andersen til Kristeligt Dagblad, og tilføjer:

- Salget ligger i år ti procent over, hvad det gjorde på samme tidspunkt sidste år. Selv til Lesbos. 80 procent af vores rejser til Lesbos er solgt, og danskerne er ikke gået i baglås over omtalen af flygtninge. Selvfølgelig kan man møde flygtninge på øen, men det kan man også i Danmark. Vi var tidligere på året bekymrede for, om danskerne ville vende ryggen til Lesbos, men det har de ikke gjort.

Berørte af situationen

Peter Hornshøj fortæller til Kristeligt Dagblad, at det er en mindre del af turisterne, der befinder sig i de samme områder som flygtningene, men at mange af de der møder flygtninge bliver berørte af situationen, og at flere ønsker af hjælpe.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.