Flygtninge skal hurtigere på arbejdsmarkedet

Det treårige integrationsprogram skal skæres ned til ét år, hvilket vil gavne integrationen, mener Inger Støjberg (V).

Flygtninge lærer mere ved at komme ud på det danske arbejdsmarked end ved at sidde med næsen i bøgerne, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

   

Hun åbner dermed op for at skære det treårige integrationsprogram ned til ét år før trepartsforhandlingerne, som bliver indledt torsdag mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagforeningerne, begynder.

   

- Ser man på integrationsprogrammet, så synes jeg, det er helt forkert, at man skal have tre år på skolebænken. Det er langt bedre at komme ud på en rigtig virksomhed og lære dansk derude.

   

- Der er masser af østeuropæere, der arbejder i Danmark uden stort set at kunne et ord dansk. Det er langt bedre at lære dansk, når man er på arbejdsmarkedet, siger hun til Ritzau.

   

Som det ser ud nu, skal kommunerne tilbyde flygtninge og familiesammenførte et integrationsprogram, så flygtningen hurtigst muligt bliver selvforsørgende gennem beskæftigelse.

   

Programmet kan vare op til tre år og består for personer på integrationsydelse af danskuddannelse og aktive tilbud på 37 timer ugentligt.

   

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.