Flydtkjær: Forbyd farlige stikbensmålere

Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær vil have stikbensmålere i udvendige elskabe udfaset. Installationerne har sat flere sommerhuse på vestkysten i brænd.

Dennis Flydtkjær(DF) er medlem af Folketingets erhvervsudvalg, der beskæftiger sig med reglerne om elmålere. Står det til ham ham, bør stikbensmålere i udvendige elskabe forbydes.

- Jeg synes man bør overveje, om vi helt kan udfase den slags systemer, siger han til TV MIDTVEST.

Allerede i 2000 konstaterede Sikkerhedsstyrelsen, dengang under navnet Elektricitetsrådet, at man havde set et større antal brandtilløb og enkelte brande i udvendige målerskabe for stikbensmålere. Her blev en undersøgelse sat i gang, og i 2001 fulgte en decideret advarsel til forsyningsselskaber og installatører mod "at anvende stikbensmålere i udendørs målerrammer på udsatte steder."

Men Sikkerhedsstyrelsen advarede stadig ikke forbrugerne, og installationerne blev stadig helt lovligt sat op i sommerhuse langt vestkysten.

Nu har Sikkerhedsstyrelsen besluttet, at man efter TV MIDTVESTs indslag om problemerne vil kontakte forbrugerne og advare om

- Det er rigtigt ærgerligt, at man ikke har informeret forbrugerne, og kun har kontaktet installatørerne og elselskaberne. Men det er positivt, at man så nu ændrer praksis, siger Dennis Flydtkjær.

Det herninggensiske folketingsmedlem håber at stikbensmålere i udendørs elskabe kan være fortid indenfor fem år.

- Nu vil jeg i første omgang kontakte ministeren, så vi kan finde ud af, hvordan de problematiske stikbensmålere kan udfases, siger Dennis Flydtkjær.

Se hele vores studieinterview med Dennis Flydtkjær:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.