Flertal støtter S-forslag: Boligkøbere skal tvinges til at udskifte brændeovne

Flere partier mener, at det er vigtigt, vi kommer partikelforureningen til livs.

Regeringens forslag om at tvinge boligkøbere til at udskifte ældre brændeovne bliver med al sandsynlighed en realitet. Det skriver avisendanmark.dk

quoteDet er helt afgørende, at vi får gjort noget ved partikelforureningen, som vi ved har store sundhedsmæssige konsekvenser.

Peder Hvelplund, sundhedsordfører, Enhedslisten

Både Radikale Venstre, SF og Enhedslisten siger til mediet, at de umiddelbart er klar til at støtte op om forslaget.

Med støttepartiernes udmeldinger tegner der sig et flertal for regeringens lovforslag, der vil udfase brændeovne fra før 2003.

- Vi synes grundlæggende, det er et fornuftigt forslag. Det er helt afgørende, at vi får gjort noget ved partikelforureningen, som vi ved har store sundhedsmæssige konsekvenser, og også er problematisk i forhold til klimaforandringer, siger Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten, til avisendanmark.dk.

Han tilføjer, at han dog gerne ser, at boligkøberne - i stedet for at få mulighed for at udskifte til en ny brændeovn - tvinges til helt at skrotte den.

Når regeringen og flere andre partier i Folketinget vil stramme restriktionerne over for brændeovne, skyldes det, at de danske brændeovne er skyld i omkring 70 procent af Danmarks partikeludledning.

Ifølge miljøministeriet er partikeludledningen skyld i 400 for tidlige dødsfald om året.

Gamle brændeovne forurener for meget, og det koster samfundet dyrt. Derfor kræver regeringen nu, at brændeovne ældre end 2003 skal forbydes.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.