Flere vikarer bekymrer lærere og forældre

I dag ringer klokken ind til et nyt skoleår, og her kan eleverne godt forvente at møde flere vikarer i løbet af skoleåret.

I dag starter både nye og gamle skoleelever igen efter sommerferien, og flere af dem kommer til at få undervisning af vikarer. For det er oftere og oftere vikarer, som står bag katederet.

Folkeskolerne i Struer Kommune har fordoblet antallet af vikarer på fem år og det skaber store frustrationer. Sådan lød det i TV MIDTVEST sidste år.

Og det er langt fra godt for eleverne, at betydeligt flere undervisere uden en læreruddannelse i dag underviser i folkeskolen sammenlignet med for 20 år siden. Sådan lyder det fra Danmarks Lærerforening og organisationen Skole og Forældre.

- Vi synes, det er en bekymrende udvikling. Det er bedst for både elevernes sociale og faglige udvikling, at de undervises af uddannede lærere, siger Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening.

Ifølge en rapport fra tænketanken Kraka og konsulentfirmaet Deloitte var det i 1997 otte procent af underviserne i folkeskolen, der ikke havde bestået lærerseminariet.

I 2017 var andelen vokset til 18 procent, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

Eleverne i folkeskolen bliver undervist af vikarer i hver 10. time viste en landsdækkende stikprøvekontrol sidste år.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.