Flere udlejningsbureauer melder udsolgt: I år fylder danskerne godt op i sommerhusene

Feriehuseudlejere i Vestjylland har meget travlt. Det er naturligvis tyskerne, der lejer sig ind på vestkysten, men også danskerne har fået øjnene op for området.

Det er efterårsferie, og det kan de vestjyske feriehusudlejere specielt mærke. 

Alle deres sommerhuse er udlejet, men i år er der langt flere danskere, der også booker deres ferie i Danmark på trods af, at verdenen igen er åben.

Direktøren for udlejningsfirmaet Esmark, John Brügmann, fortæller, at coronavirus har påvirket danskernes måde at holde ferie på.

- Danskerne har fået øjnene op for, at man kan holde en rigtig god ferie i Danmark, siger han.

John Brügmann tror, at danskerne har fundet ud af, at det er rart at være hurtigt ude på sin feriedestination, og at det også er godt at komme hurtigt hjem igen.

Flere danske gæster i sommerhusene

Også udlejningsdirektøren hos Ferie Partner i Hvide Sande, Lykke Høj, understreger, at der er masser af danskere i deres huse i år.

- Vi har betydeligt flere danske gæster, end vi havde før corona. Vi har haft mange danske gæster her i efteråret. For det første så synes man, at Danmark stadig er trygt – og så har flere danskere simpelthen fået øjnene op for, at vestkysten er dejlig, siger hun.

Udover at danskerne er vilde med den vestjyske natur, kan stigningen af flere danske lejere skyldes, at coronasituationen i Danmark er under kontrol.

quote- At danskerne kan holde en sikker ferie, hvor de ikke skal bekymre sig om mundbind og regelsæt. Danskerne skal heller ikke forholde sig til rejsevejledningen, når de booker herhjemme.

John Brügmann, direktør Esmark


Ikke nyt at sommerhuse er udsolgte

Det er ikke noget nyt, at alle sommerhuse på vestkysten er udsolgte i efterårsferien. Og derfor skal danskerne være ude i god tid, hvis de ønsker at holde ferie i et sommerhus i Vestjylland.

- Tyskerne er helt tilbage efter corona, og de er hurtigere ude, end danskerne er. Det er naturligt, da tyskerne planlægger deres ferie i god tid – ligesom danskere gør, når de skal til udlandet, siger direktøren for Esmark.

Efterårsferien kommer til at slå rekord på udlejningen i år, og resten af oktober er også udsolgt.