Flere trues i jobbet

Stadigt flere er udsat for trusler og vold på arbejdet. En undersøgelse viser, at hver femte offentligt ansatte har været udsat for vold eller trusler på jobbet. Hos Borgerservice i Nykøbing har de nu gemt alle sakse væk.

I uge 42 sætter vi fokus på vold og trusler på arbejdspladsen. I dag handler det om de kommunalt ansatte.

For et år siden besluttede Morsø Kommune at forbedre sikkerheden for medarbejderne på rådhuset, og da 2010 startede med drab på socialrådgiver Birthe Christiansen i Holstebro, speedede Morsø Kommune processen op. Der blev sikret gode flugtveje, ting, som vrede folk kan finde på at kaste med, blev fjernet, og sådan noget som sakse er gemt væk, så de ikke kan bruges som våben.

Kirsten Nielsen, borgerservice, Morsø Kommune, fortæller om, hvordan en bronzedue måtte fjernes, så den ikke igen kunne bruges som kasteskyts:

Betina R. Hegelund er arbejdsmiljørepræsentant og fortæller, hvordan klienterne kan være grove i deres måde at snakke til kommunens medarbejdere:

Hør her, hvordan Morsø Kommune indretter et kontor, så sagsbehandleren kan flygte:

Alle medarbejderne i Morsø Kommune har nu været på konflikthåndteringskursus for bedre at kunne tackle konflikter med borgerne

 

HAR DU OPLEVET VOLD ELLER TRUSLER I FORBINDELSE MED DIT JOB, SÅ FORTÆL OM DET HER: