Flere smittes i Midt- og Vestjylland: Herning er nu over bekymringsgrænsen

Tre kommuner i Midt- og Vestjylland har nok covid-19 smittede til at være på Statens Serum Instituts bekymringsliste, og flere kommuner kan være på vej.

Coronaepidemiens anden bølge er i gang med at skylle henover Danmark.

Det seneste døgn er der registreret yderligere 347 positive for coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut mandag.

Det er det højeste antal smittede siden 8. april, hvor der var 408 nye registreret smittede hen over et døgn.

Det skal dog også nævnes, at det der testes langt flere for covid-19 nu, end der blev gjort i foråret. Derfor kan der måske opdages flere tilfælde i dag, end der kunne, da coronaepidemien var på sit højeste. 

Mandag er det tredje dag i træk, at der er registreret over 300 nye smittetilfælde i Danmark.

Weekenden har været slem

Hvis man kigger på den midt- og vestjyske landsdel, så registreres der langt flere tilfælde nu end for bare en uge siden. Tre kommuner har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere (incidenstal), hvilket er Statens Serum Instituts bekymringsgrænse. Der er tale om Herning-, Thisted- og Struer Kommune.

Thisted var allerede på bekymringslisten lørdag, og har mandag et incidenstal på 30. Struer kom på listen søndag og har mandag et incidenstal på 29, mens Herning fra mandag er kommet på listen og har et incidenstal på 23.

Se de seneste tre døgns antal smittede og incidens (antal smittede per 100.000 indbygger) i din kommune

Flere kommuner kan også være på vej over bekymringsgrænsen. Silkeborg er i løbet af de sidste to dage steget fra 10,6 til 16,0 i incidens, og Favrskov er i samme periode gået fra 8,3 til 17,0.

I den anden ende af skalaen ligger Morsø Kommune, hvor de har 0 smittede.

Du kan se flere tal om coronasmitten her.