Flere skal sejle på Limfjorden

Et nyt samarbejde mellem Enjoy Limfjorden og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark skal få flere sejlere til at sætte kurs mod Limfjorden.

I fremtiden skal flere styre roret mod Limfjorden, når de sejler i danske farvande. Det skal et nyt samarbejde mellem Enjoy Limfjorden og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark sørge for. Det skriver Enjoy Limfjorden i en pressemeddelse. 

- Det maritime er ét af de fokusområder vi skal satse på, og det er et område, hvor vi har et helt unikt produkt hos Enjoy Limfjorden, siger Peter Emsenhuber Graver, som er leder af Enjoy Limfjorden.

Enjoy Limfjorden er et samarbejde, som består af Struer, Lemvig, Holstebro, Morsø, Skive og Viborg Kommune.

Den netop indgåede samarbejdsaftale skal få flere sejlere fra specielt Tyskland, Norge, Sverige og Danmark til at vælge Limfjorden, når sejlerdestinationen skal findes.

- Turisme er et erhverv, som man ikke kan flytte væk fra området, og derfor er det et vigtigt område for Limfjordskommunerne, siger kommunaldirektør i Struer og Formand for Enjoy Limfjorden, Claus Damgaard.

Samarbejdet er inspireret af FLID(Foreningen af Lystbådehavne i Danmark)s samarbejde med det sydfynske ø-hav. Her viser erfaringen, at der kan være en økonomisk gevinst at hente ved et ekstra antal sejlende gæster.

Ifølge direktør for FLID, Jesper Højenvang, besøger de sejlende gæster oftest de omkringliggende havnebyer og spæder på den måde til de lokale økonomier.

Samarbejdet bliver for alvor til virkelighed i foråret 2017, hvor havnene i Limfjorden, bliver introduceret på Foreningen af Lystbådehavne i Danmark’s hjemmeside Havneguide.dk. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.