Flere sigtelser: Politiet er altid på udkig efter narkobilister

Midt- og Vestjyllands Politi regner i år med at sigte over 1000 bilister for narkokørsel. Bekymrende, siger lederen af færdselspolitiet.

Midt- og Vestjyllands Politi har stor fokus på at spotte påvirkede bilister under den daglige patrulje. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Når antallet af narkobilister i Midt- og Vestjyllands Politikreds stiger år for år, er det ikke kun et udtryk for, at flere tager narko.

Det skyldes også, at politiet har stor fokus på at bekæmpe problemet.

- Vi erfarer selvfølgelig også, at narkoen er blevet mere tilgængelig, men for at sige det lige ud, så er vi også blevet rigtigt dygtige til at spotte narkobilister i vores daglige patruljevirksomhed. Det betyder også, at vi får sigtet flere, siger lederen af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

I 2017 sigtede Midt- og Vestjyllands Politi 833 bilister for narkokørsel. Sidste år steg det til 942, og i år har der indtil videre været 833 sigtelser. Når året er omme, forventer ordensmagten at nå over 1000.

01:23

Se et interview med Henrik Glintborg her.

Luk video

Stigningen kommer ikke som en overraskelse for Henrik Glintborg, men han kalder udviklingen tankevækkende og bekymrende.

- Det er tankevækkende, at der er så mange, der kører rundt i en rus, som de dybest set ikke kan overskue. Der er jo ikke nogen varedeklaration, når man køber narko af en pusher. Man ved dybest set ikke, hvad det er, hvad man propper ind i kroppen, siger Glintborg.

Han peger også på, at undersøgelser viser, at den kokain og cannabis, der sælges, bliver stadig kraftigere.

- Det er bekymrende, for så kører man rundt i en højere rus. Man udsætter sig selv og alle, man møder på sin vej, for en stor risiko.

Begrebet narkobilisme dækker i denne forbindelse både hash og hård narkotika. 

Læs også Misbrugsbehandler: Kokain er blevet lige så almindeligt som en fyraftensøl

02:55 Luk video