Flere og flere demente midtjyder

Antallet af demente midtjyder vil ifølge nye tal stige til næsten det dobbelte i løbet af de næste 25 år.

Foto: Arkiv

I takt med at vi bliver ældre og ældre stiger antallet af personer med demens. En fremskrivning fra Nationalt Videnscenter for Demens viser, at 18.000 midtjyder i dag lider af demens. Det tal vil i løbet af de næste 25 år stige voldsomt. I 2040 vil 34.000 midtjyder således være ramt af sygdommen.

Det får regionsformand for Danske Fysioterapeuter Sanne Jensen til at opfordre kommunerne til at gøre brug af den nye viden.

- Det er dejligt, at vi bliver ældre, men det betyder også, at flere af os bliver ramt af demens. Udviklingen er i fuld gang - og derfor er det også nu, vi skal sikre, at vi har de rigtige tilbud til demente. Jeg er glad for, at mange af kommunerne her i Midtjylland er godt i gang allerede. For det her bliver en stor udfordring både for vores sundhedssystem og for vores ældrepleje, siger Sanne Jensen i pressemeddelelse.

Mere træning til demente er blandt indsatserne i regeringens nye handleplan på demensområdet. Det skal blandt andet ske gennem nationalt udviklede træningskoncepter, som stilles til rådighed for kommunerne