Flere nye jægere kan komme på nyjægerjagt

Der er blevet oprettet ca. 1000 pladser på de såkaldte nyjægerjagter. Det betyder, at flere nye jægere kan komme med de erfarne jægere i skoven.

For mange nye jægere kan det være et stort skridt at tage, når de skal på jagt første gang. Og derfor kan det være rart for dem at komme ud med nogle erfarne jægere de første par gange. Det får de nu muligheden for. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Der er nemlig blevet oprettet cirka 1000 pladser på de såkaldte nyjægerjagter, som Naturstyrelsen står for, så de nye jægere kan lære af de lidt mere erfarne.

- Jagt giver enestående oplevelser i naturen, og det giver god mening at bruge statens arealer til at hjælpe nye jægere med at komme godt fra start. Efterspørgslen på nyjægerjagterne er stigende, og derfor har Naturstyrelsen i år oprettet endnu flere pladser på jagterne, siger Thomas Danielsen, jagtordfører for Venstre.

I alt er der oprettet cirka 1000 pladser fordelt på 51 jagter, der bliver afholdt fra slutningen af oktober og frem til midt i januar næste år.

Over 3000 vil få tilbuddet

Tilbuddet gælder i 18 måneder efter, at man har bestået sin haglskydeprøve. Ifølge tal fra Miljøstyrelsen vil godt 3300 jægere få tilbud om at deltage i nyjægerjagt.

- I dag er det både danskere i såvel byer som på landet, der tager jagttegn. Langt fra alle har mulighed for at følge i hælene på en erfaren jæger  på den første jagt. For at få jagttegnet i hånden, skal man have styr på lovgivningen. Men der er også masser af jagtetik og etikette forbundet med at gå på jagt. Begge dele får man et praktisk indblik i på nyjægerjagterne, siger Thomas Danielsen, jagtordfører for Venstre. 

Nyjægerjagterne er finansieret via jagttegnsmidlerne. Nyjægerjagter er hagljagter, og jagterne bliver afviklet på hverdage af hensyn til skovens andre gæster. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.