Flere narkobilister ryster politiet: - Sindssygt dumt

Nye tal fra Midt- og Vestjyllands Politi viser, at der kører lige så mange narkopåvirkede bilister rundt som spritbilister. Politiet er bekymret over tendensen.

Det er ikke kun spritbilister, som kan være et problem på de midt- og vestjyske landeveje.

Der er nemlig lige så mange bilister, som sætter sig bag rettet i narkopåvirket tilstand, viser nye tal fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg synes, det er bekymrende. Det er sindssygt dumt at kaste sig ud i at begynde at tage narko, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

 - Der er nogenlunde lige så mange spritbilister og narkobilister. Det er et tal, som vi for alt i verden vil have ned. Det er farligt at køre i påvirket tilstand, lige meget om det er spiritus eller narko. Det går ikke, så derfor har vi en stor indsats på området, lyder det.

Mere end 200 bilister standset i år

Alene i år har politiet standset og sigtet mere end 200 påvirkede bilister. 100 af dem var berusede, mens 114 kørte med narko i blodet.

På landsplan viser de foreløbige tal for 2018 faktisk en stor overvægt af narkopåvirkede bilister. Her er omkring 550 blevet taget for spritkørsel, mens politiet har sigtet mere end 800 narkobilister.

Stigningen har Midt- og Vestjyllands Politi oplevet gennem de seneste år.

- Jeg tror, stigningen skyldes to ting.

- For det første er vi blevet langt bedre til at kigge på bilisterne og de tegn og symptomer, de viser på narkokørsel. For det andet er vi meget mere målrettede i forhold til at standse de bilister, som vi ved har tilknytning til narkomiljøet. Det kan være kriminelle, der er bande- og rockerrelaterede, siger Henrik Glintborg.

Politiet vil fastholde kontrol

Politiet kigger også på fysiske tegn som udvidede pupiller eller opsigtsvækkende kørsel. En indsats, som Midt- og Vestjyllands Politi har tænkt sig at opretholde.

Udover at fastholde den store mængde kontrol har Henrik Glintborg også et klart budskab til alle bilister:

- Jeg kan kun appellere til borgerne om at lade være med at blande narko, sprit og kørsel. Det er simpelthen farligt, lyder det.