Flere landmænd vil være økologer

En ny opgørelse fra NaturErhvervsstyrelsen viser, at 124 nye landmænd nu kan kalde sig økologer. Det giver en forøgelse af de økologiske landbrugsareal på 22.000 hektar.

Fredag morgen viser en ny opgørelse fra NaturErhvervsstyrelsen, at det areal, som de danske landmænd ønsker at omlægge til økologi er tredoblet siden sidste år.

Det er den store efterspørgsel på blandt andet økologisk kød og grønt, der får 124 nye landmænd til at omlægge deres bedrifter.

- Vi har i år set, hvordan supermarkedskæder og fødevarevirksomheder igen og igen har efterlyst flere økologiske landmænd til at producere varerne til en stigende efterspørgsel blandt danske og udenlandske forbrugere. De nye omlægningstal viser, at mange landmænd har lyttet til markedet, og det er glædeligt, at endnu mere landbrugsjord fremover vil blive dyrket uden sprøjtemidler, at flere dyr kommer ud i det fri, og at forbrugerne ikke behøver spejde forgæves efter danske, økologiske varer, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

En af de Vestjyder, der har taget skridtet og påbegyndt omlægningen til økologi er Torben Langer fra Holstebro. Mød ham i indslaget her: 

Prisen på grisen tredobles, hvis den er Ø-mærket

 

Dropper økologimål trods succes

Trods den store vækst i mændgen af økologiske landbrugsarealer, dropper regeringen sin målsætning om, at Danmarks økologiske landbrugsareal skal være fordoblet i 2020 i forhold til arealet i 2007. Det skriver netavisen Altinget.

- Regeringen finder det uhensigtsmæssigt at være bundet af en kvantitativ målsætning, som ikke er realistisk, men fastholder en ambition om at fremme økologiomlægningen, så det økologiske areal og ikke mindst produktionen kan vokse, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet til Altinget. 

alligevel glæder den store stigning i økologiske landbrugsarealer Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen:

- Landmændene har været lynhurtige til at omstille sig efter markedets krav, der har fået smag for økologi. Væksten i økologien skal være drevet af forbrugernes lyst til økologiske varer - og den skyder i vejret år for år. Men landmændene skal også have nogle rammevilkår, der gør det muligt at levere den efterspurgte økologi. Jeg er derfor i gang med at se på, om der er tiltag, der kan gøre det lettere at være økolog, så økologien får endnu bedre vækstmuligheder.

Ved den seneste opgørelse den 31. maj 2014 blev det økologiske areal opgjort til ca. 176.000 hektar fordelt på 2.557 bedrifter.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.