Flere gør det: Så hård er straffen for at bruge falsk ID

En diskotekindehaver oplever, at flere mindreårige forsøger at slippe ind med falsk ID.

På diskoteket East End i Holstebro oplever man, at unge under 18 år tager mere ekstreme midler i brug for at snyde sig ind. Ifølge indehaveren bruger flere og flere af de unge deciderede falske ID-kort.

- Det sidste nye vi har hørt er faktisk, at man kan gå ind og købe et falsk ID på nettet, hvor man får noget, der ligner et dansk kørekort, og det kan man bruge til at komme ind i byen, fortæller indehaveren af East End, Rune Bach.

At købe falsk ID er dybt ulovligt, og straffen er hård. Det er nemlig dokumentfalsk.

- Det er noget, vi ser ret alvorligt på i strafferetten. Det at bruge et falsk dokument er noget, der koster noget, rent strafmæssigt, forklarer advokaturchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Mette Møller og tilføjer:

- At bruge et falsk kørekort koster omkring 40 dages fængsel.

quoteAt bruge et falsk kørekort koster omkring 40 dages fængsel

Mette Møller, advokaturchef ved Midt- og Vestjyllands Politi

Søgte på Google

Med blot en enkelt søgning på Google fandt TV MIDTVEST frem til flere hjemmesider, hvor man efter sigende kan købe et falsk ID.

Tendens ærgrer ejeren af East End.

- Det er klart, at når der kommer større krav til os som restauratører om, at vi skal holde de mindreårige ude, så gør vi også mere for ikke at lukke dem ind, siger han.

Det er dog ikke nyt, at folk forsøger at snyde i døren.

- Oftest snyder de ved at have et ID med, som tilhører en storesøster eller storebror. Det er langt ude, når man begynder at bestille det på nettet, fortæller Rune Bach.

Straffen for at bruge en anden persons ID er en bøde på 3000 kroner.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.