Flere fatter fiskestangen: Stort boom i lystfiskeri

Knap 170.000 danskere indløste årslystfiskertegn i 2020. En stigning på over 20 procent i forhold til året før.

Langt flere danskere har fundet tid til at stå ved bredden og vente på bid det seneste år. I hele landet bød 2020 på en kraftig stigning i antallet af solgte fisketegn.

Fordelt på landsdele lå stigningerne på mellem knap 20 og over 50 procent, viser Fiskeristyrelsens opgørelse over årstegn i 2020. 

Det betyder, at knap 170.000 danskere indløste årslystfiskertegn sidste år. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse. 

- Hvor er det dejligt at se, at flere finder glæden ved at bruge naturen og fange deres egne fisk. I en tid, hvor mange ting har været lukket på grund af corona, har naturen været åben, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.

I Nordjylland og Midtjylland, har man oplevet en stigning i antallet af lystfiskertegn på henholdsvis 34 og 32 procent.

Som en del af den nationale strategi for lystfiskeri blev der i januar 2021 lanceret hjemmesiden fishingindenmark.info, hvor både nye og erfarne lystfiskere kan finde gode råd og vejledning til mere end 1.600 fiskepladser landet over.

- Min store forhåbning er, at folk vil holde fast i glæden ved skånsomt fiskeri. Det er forår, og nu går fiskesæsonen for alvor i gang. Så det er nu den positive udvikling omkring lystfiskeri skal stå sin prøve, mens vi er i gang med en gradvis genåbning af samfundet, siger Rasmus Prehn.

Så meget er antallet af lystfiskertegn steget i de enkelte landsdele fra 2019 til 2020

Alle lystfiskere mellem 18 år og folkepensionen skal have fisketegn for at fiske i Danmark. Et fisketegn koster 185 kroner for et år. Landsgennemsnittet for stigningen i solgte fisketegn i 2020 er lige knap 24 procent.