Flere dyreværnssager end nogensinde før

Dyrenes Beskyttelse har aldrig før håndteret så mange dyreværnssager, som de gjorde sidste år.

Dyrenes Beskyttelse oplever flere dyreværnssager. Foto: Annelene Petersen / Ritzau Scanpix

  Foto: Dyrenes Beskyttelse

3747 dyreværnssager.

Så mange håndterede Dyrenes Beskyttelse sidste år. Det er det højeste antal nogensinde, skriver de i en pressemeddelelse.

I alt var 24.995 dyr i nød. Men Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, mener ikke, at man generelt behandler dyr dårligere, end man før har gjort.

- Siden vi startede Dyrenes Vagtcentral for seks år siden, tror jeg, folk er blevet mere bevidste om, at man kan ringe 1812, hvis man ser et dyr, der ikke har det godt. Hver gang en person ringer, giver det os muligheden for at give endnu flere dyr et bedre laver, udtaler Henrik Bucholdtz i en pressemeddelelse.

Dyrenes Vagtcentral får fest henvendelser om hunde og katte, men i procent er der flere landbrugsdyr pr henvendelse. Landbrugsdyr udgjorde derfor i alt 59 procent af det samlede antal dyr, der havde brug for hjælp.

Hvad er en dyreværnssag?

Dyreværnssager er sager, hvor mennesker har haft ansvaret for, at et dyr er kommet i nød. Det kan for eksempel være en sag om mishandling eller vanrøgt af egne eller andres dyr. Hvis man har mistanke om, at et eller flere dyr går under dårlige forhold, kan man anmelde det til politiet eller døgnet rundt anonymt ringe til Dyrenes Vagtcentral 1812.

Ikke alt meldes til politiet

Tallene fra Dyrenes Beskyttelse dækker både over sager, hvor der blevet lavet en politianmeldelse, men også flere sager, hvor der i stedet er opstået en dialog med ejerne til dyrene.

- Vores udgangspunkt er at løse sagerne gennem råd og vejledning, så vi får glade dyr og ejere. Vi ser heldigvis ikke så ofte, at folk bevidst mishandler eller vanrøgter dyr, og de sager politianmelder vi altid, forklarer Henrik Bucholdtz og fortsætter:

- I mange tilfælde er opgaven vokset ejerne over hovedet, og de har brug for hjælp. Så træder vi til og hjælper til med at ordentlige forhold for dyrene igen. I sidste ende kan vi også overtage dyrene og give dem et nyt hjem via vores internater, hvis vi vurderer, det er for dyrets bedste.

Læs også Lad ensomme harekillinger være i fred

  Foto: Dyrenes Beskyttelse