Flere butikker skal lukke: - Det er uvirkeligt, vi føler, vi er en del af en film

Alle storcentre, frisører, massører, tatovører og lignende skal lukke deres butikker frem til d. 30 marts. Et mareridt for flere her i landsdelen.

Klokken 19.00 gik Statsministeren ud med yderligere tiltag for at begrænse coronasmitte. Det betyder, at flere butikker nu må lukke her i landsdelen.

En af dem, som skal lukke ned er Rex Blomster, ikke fordi at butikken i sig selv ikke må være åben, men fordi den er placeret i Ikast Strøgcenter.

- I morgen, der er vi nødt til at gøre hvad damen (Statsministeren red.) siger og lukke. Og så er jeg er nødt til at sende de fleste af mine medarbejdere hjem, for vi er fjorten her i forretningen, siger indehaver, Solvejg Grønkjær Knudsen.

For hende kom det ikke som et chok efter de seneste dage, alligevel skal hun lige lande ovenpå den nye virkelighed.

- Det føles lidt uvirkeligt, vi føler, vi er en del af en film. Nu skal vi bare lige lande i det her, siger Solvejg Grønkjær Knudsen.

80 butikker lukker i HerningCentret

Ligesom i Ikast skal der lukkes ned i Herning, fordi flere butikker er under samme tag.

quoteDet er et mareridt

Kim Lauritsen, Centerchef, HerningCentret

HerningCentret har 80 butikker, som bliver tvunget til at lukke fra i morgen klokken 10.00. 

- Det er et mareridt, som ingen havde set komme, fortæller centerchef Kim Lauritsen om den seneste tid.

I HerningCentret er det kun apoteket og Kvickly, samt restauranter som kan levere take-away, som forbliver åbne.
Imens må resten af butikkerne lukke ned for en stund, men desværre forudser centerchefen, at alle måske ikke kan åbne igen.

- Det er ikke til at sige, om alle butikker kan holde til det her. Det er en helt speciel situation, siger Kim Lauritsen.

Ikke kun storcentre bliver ramt

Frisører må også vente med at svinge saksen, også selvom de ikke er placeret i storcentre, og selvom de er forsigtige. 

Hos Cool Cut Klitmøller er ejer Heidi Hornstrup Kristensen trist over hele situationen.

- Det er noget af en mavepuster, fordi vi ikke ved noget om efterspillet. Vi aner ikke, hvordan vi bliver kompenseret økonomisk, siger Heidi Hornstrup Kristensen.

De seneste dage har hun allerede mærket mangel på kunder. Flere har meldt fra på grund af snottede næser, forkølelse og frygt for at gå til frisøren. I dag havde hun kun to forbi til en klipning.

- Det er en trist situation, og det er trist fordi vi ikke ved, hvordan det ender. Jeg ville have foretrukket, at de havde fundet en økonomisk løsning, inden vi fik afvide vi skulle lukke, siger Heidi.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.