Flere betjente på gaden: Lige nu er det højsæson for spritbilister

Der er flere spritbilister i sommermånederne, end der er i december.

Politiet er lige nu på gaden for at stoppe spritbilister på de midt- og vestjyske veje. Det skyldes, at sommeren er det tidspunkt, hvor der sker flest alkoholrelaterede ulykker.

- Folk har jo ellers haft den forventning, at det er når vi sætter os omkring julebordet til julefrokosterne, men det er det ikke. En teori kunne være, at når man hygger os omkring grillen og i det gode vejr, så har man ikke styr på, hvor mange glas rosévin, der er røget indenbords, og så tæller man timer og genstande og tager chancen, siger leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg og fortsætter:

- Det går desværre galt, og det er det, vi forhindrer ved at være ude på vejene og standse spritbilister.

Antal trafikanter sigtet for spritkørsel i juni og juli 2019

Flere i øjeblikket

Henrik Glintborg fortæller, at der lige nu er lidt flere spiritusbilister end normalt.

- Der er en tendens til, at vi har taget flere spiritusbilister i de måneder her. Om det er corona eller ej, det kan jeg ikke sige noget om. Men selvfølgelig kan det være, at vi desværre ser flere spiritustilfælde henover sommeren, fordi folk de ikke rejser ud. Jeg håber bestemt ikke, at det er tilfældet, forklarer han og fortsætter:

- Spirituskørsel er noget af det mest uansvarlige, vi kan gøre i trafikken. Man er så meget til fare for alle andre, og selvfølgelig også sig selv, ved at tage chancen. Så for guds skyld, lad være.

 
 
Foto: Rådet For Sikker Trafik

Han fortæller, at selvom der stadig er en del spritbilister, så er det dog blevet bedre.

- Heldigvis har antallet af sprittilfælde raslet ned de sidste mange år. Så vi er i en succes, men vi er desværre ikke nået til vejs ende endnu. En spritbilist er en for meget.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.