Flere anholdt og sigtet for spirituskørsel julenat

Juleaftensdag- og nat bød på flere sager, hvor politiet måtte rykke ud i trafikken. 

Blandt andet til et færdselsuheld kort før middagstid på Herningmotorvejen ved Brande. 

To personbiler kørte her begge ad Herningmotorvejen i nordlig retning og da begge biler befandt sig ved afkørslen Brande Nord, begyndte føreren af den bageste bil at betjene sin bilradio.

Det uopmærksomme øjeblik betød, at føreren af den bagerste bil - en 27-årig mand fra Fredericia - kørte op bagi den forankørende bil. 

Føreren af denne bil var en 21-årig mand fra Nørre Åby og både ham og den uopmærksomme 27-årige mand blev begge kørt til skadestuen i Herning for tjek. 
Den 27-årige er siden blevet sigtet for manglende agtpågivenhed.

Flere sager om spirituskørsel

Og sigtet bliver også flere bilister, der natten til første juledag satte sig bag rattet, selvom de var påvirket af euforiserende stoffer og alkohol. 

Kort før klokken to natten til mandag blev en 23-årig mand fra Tjele standset på Silkeborgvej ved Herning, hvor han kørte i vestgående retning. 
Bilisten havde allerede én gang fået taget sit kørekort og blev skønnet til at køre påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt. 

En times tid senere blev endnu en bilist standset. Denne gang på Bredgade i Videbæk. 
Patruljen konstaterede at den 25-årig fører - en mand fra Videbæk - var påvirket af alkohol. Også han blev derfor anholdt. 

Spritbilist kørte fast i græsplæne

På Pebermyntevej i Viborg havde en 31-årig mand fra Viborg formentlig fået andet end pebermyntepastiller, da han sidst på eftermiddagen juleaften i sin bil kørte hen over en græsplæne ud for nummer 73. 

- Da politiet kom frem til stedet, sad bilen fast i plænen og føreren var i gang med at få bilen fri, står der i døgnrapporten. 

Føreren af bilen var formentlig påvirket af alkohol og blev derfor anholdt af politiet. 

Lovændring betyder, at de spritbilister, der bliver taget med en promille mellem 1,2 og 2,0, må køre bil igen, hvis de får en alkolås i bilen

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.