Fiskeriminister får endnu en næse - nu i sag om muslingefiskeri

Eva Kjer Hansen (V) har på møde i fødevareudvalget fået en næse i en sag om fiskeri af muslinger i Storebælt.

Opdateret klokken 15:48

Citat fra Ib Poulsen om næsen til Eva Kjer Hansen.

  Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) har ved et møde i Miljø- og Fødevareudvalget fået tildelt den varslede næse for håndteringen af muslingefiskeri i Storebælt.

  - Det er en alvorlig sag, for hun har lige fået en næse for et par måneder siden, og nu får hun endnu en, så der er efterhånden mange næser i hendes klædeskab, siger Ib Poulsen, som er fiskeriordfører i Dansk Folkeparti.

  En næse er en populær betegnelse for, at der udtales kritik af en politikers handlinger. Den bruges, når et støtteparti ikke ønsker direkte at vælte en minister, men i stedet understrege, at en grænse er overtrådt.

  Det er Berlingske, som har afdækket, hvordan myndighederne i en årrække har givet nogle af landets største muslingefiskere unik adgang til at fiske i Storebælt.

  Fiskerne har ifølge avisen tilsyneladende bare kunnet ringe til embedsmænd og få adgang til fangsterne.

  De ekstra muslingefangster er givet gennem et såkaldt forsøgsfiskeri, som i flere måneder ad gangen har givet Danmarks største muslingefiskere mulighed for at fange blåmuslinger i udvalgte områder.

  Ib Poulsen har kritiseret, at fiskeriordførerne først er blevet orienteret om sagen, efter at Berlingske havde kontaktet Eva Kjer Hansens ministerium.

  - Det er en alvorlig sag, og det er en alvorlig næse, hun får. Det er alvorligt, at vi endnu en gang står her og skal forsøge at få en minister til at rette ind, siger han til TV 2.

  Fiskeriministeren holdt efterfølgende på et samråd fast i, at hun har håndteret forløbet efter bogen.

  Tilbage i februar blev Eva Kjer Hansen også tildelt en stor næse af Folketinget. Dengang var det for sin håndtering af muslinge- og østerskvoter.

  /ritzau/

  Eva Kjer Hansen overlevede som minister - oven på et samråd om små fiskeres adgang til lukrativt muslingefiskeri.