Fiskerikommuner efterspørger stabilitet i fiskeripolitikken

Borgmestre i fiskerikommuner efterspørger politisk stabilitet og ro omkring fiskerierhvervet.

Sammenslutningen af fiskerikommuner, Nordjysk Fiskerikommune Netværk, slår nu et slag for mere enighed i fiskerierhvervet efter den seneste tids ballade på området.

I en pressemeddelelse skriver netværket, at det er afgørende for erhvervet og de nord- og vestjyske kommuner, at der indgås en bred politisk fiskeriaftale, der kan sikre stabilitet og størst mulig værdi. Dermed siger kommunerne fra overfor den politiske uenighed, der har præget erhvervet den seneste måned.

Derudover forventer fiskerikommunerne, at partierne bag fiskeriaftalen snarst muligt får skabt en positiv udvikling for fiskerierhvervet, skriver de.

Der peges på en række konkrete forhold, som er ekstra vigtige for kommunerne lige nu. Blandt andet ønsker borgmestrene i netværket, at den nationale fiskeripolitik kommer tilbage på et stabilt spor præget af enighed, og at konsumfiskereriet sikres en reel opskrivning af kvoten, som erhvervet var stillet i udsigt i 2017.

Nordjysk Fiskerikommune Netværk består af borgmestrene i Morsø, Jammerbugt, Frederikshavn, Hjørring, Læsø og Thisted Kommuner. Derudover står også borgmestrene i Lemvig og Ringkøbing-Skjern bag mandagens pressemeddelelse.