Fiskeriformand rystet over britisk nej

Formanden for fiskerne i Thyborøn frygter længere tids usikkerhed. - Vi ved ikke, hvad vi skal svare fiskerne, når de kommer og spørger, siger han.

Formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Kurt Madsen, vidste godt, at det kunne ende med et britisk nej til EU - alligevel var han rystet, da han fredag morgen stod op til nyheden om, at briterne forlader det europæiske samarbejde.

- Det er bestemt ingen hemmelighed, at jeg havde håbet på et ja, så jeg føler mig lidt rystet. Det værste er den usikkerhed, vi nu går i møde. Der kommer en lang periode, hvor vi ikke ved, hvad vi skal svare, når fiskerne spørger, hvad der kommer til at ske på længere sigt, siger Kurt Madsen til tvmidtvest.dk.

De danske fiskere fanger omkring en tredjedel af deres fangst i britiske farvande, og briterne skal nu lave nye aftaler med EU.

- Vi ved jo ikke, hvordan de vil gå til forhandlingerne. Vi har gennem tiden haft en del knuder med Norge, der også står uden for EU. Der har vi efterhånden nået en god forståelse, men nu skal vi til at begynde forfra. Jeg satser dog på, at vi har et stærkt EU, der kan forhandle med dem, siger Kurt Madsen, der også er næstformand i Danmarks Fiskeriforening.

Han finder det bekymrende, at et så stort land nu forlader EU - og konstaterer, at de britiske øer langt fra er alene om en udpræget skepsis over for det europæiske samarbejde.

- Der må være nogle politikere, der ikke lytter til, hvad befolkningen mener, siger han.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.