Fiskeriforeningen er bekymret for landbrugspakken

​Danmarks Fiskeriforening udtrykker bekymring om den omstridte landbrugspakke. De mener ikke, at de er blevet inddraget i forhandlingerne.

19Fisk.jpg

Hvis landmændene får lov til at sprede mere gødning, går det ud over fiskerne. Det fortæller P4 Midt & Vest. Danmarks Fiskeriforening er bekymret for den omstridte landbrugspakke, som ellers forventes at blive vedtaget i Folketinget torsdag.

Det er klart, at vores holdning er knivskarp. Vi ønsker ingen forringelse af havmiljøet hverken på kort eller lang sigt.

Det officielle navn for pakken er landbrugs- og fødevarepakken, men fiskerierhvervet mener ikke, at de er blevet inddraget.

- Sagen er den, at vi på intet tidspunkt har været involveret i hele den forhandling, der foregår. Derfor kender vi heller ikke tallene for udledninger på den ene eller den anden måde på kort sigt eller lang sigt, men det er klart, at vores holdning er knivskarp. Vi ønsker ingen forringelse af havmiljøet hverken på kort eller lang sigt, siger Niels Wichmann, der er direktør i Danmarks Fiskeriforening, til P4 Midt & Vest.

Fiskerne har de seneste år oplevet fremgang, og den udvikling må ikke sættes over styr.

- Det er en naturlig forudsætning for et godt fiskerierhverv, at vi har et godt havmiljø, afslutter direktøren.