Fiskere: Brislingekassen skal åbnes i år

På trods af udsigten til genåbning for fiskeri af brisling i 2017, kræver lokale fiskere, at det sker allerede i år som en konsekvens af forbuddet mod tobisfiskeri.

På en generalforsamling i Danmarks Fiskeriforening siger formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening, Jesper Juul Larsen, at der er brug for, at der allerede i år bliver åbnet op for fiskeri af brisling.

Det skriver Fiskeri Tidende.

Udmeldingen kommer, selvom det ser ud til, at der i 2017 vil blive åbnet op for fiskeri af brisling. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har længe haft fokus på en genåbning af brislingekassen, fordi biologien bakker op om, at den ikke længere er nødvendig.

På trods af fremtidsudsigterne er det dog et stort problem for lokale fiskere fra Hvide Sande og andre vestjyske havne, at de skal vente indtil 2017 med brislingefiskeriet. Det skyldes, at der ikke tillades yderligere fiskeri af tobis i Område 1 og Område 2.

- Det vil gå hårdt ud over de mindre fartøjer, som fisker i Område 2. Jeg håber på, at vi kan finde en måde, hvorpå vi kan fiske allerede i år, siger Jesper Juul Larsen til Fiskeri Tidende.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.