Fire midt- og vestjyske kommuner ramt af skybrud

Med 29,3 millimeter regn på kort tid var Viborg kun 0,7 millimeters nedbør fra at kunne måle dobbelt skybrud.

Tirsdag blev fire midt- og vestjyske kommuner ramt af skybrud. Den højeste nedbørsintensitet blev målt i Viborg Kommune, der med 29,3 millimeter regn på en halv time næsten kunne måle dobbelt skybrud.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

I alt har ti kommuner i hele landet været ramt af skybrud. Kommunerne er Herning, Roskilde, Aalborg, Kolding, Billund, Ikast-Brande, Rebild, Viborg og Holstebro.

- Vi har længe haft meget varm luft ind over Danmark, men så er der begyndt at ske et vejrskifte.

- Vi får lidt køligere luft ind fra sydvest. Det har fået dannet en koldfront, og det er til dels i forbindelse med denne her koldfront, der ligger på tværs ned gennem landet fra Nordvestjylland over Fyn og Lolland, der har været skybrud, siger vagthavende meteorolog ved DMI Trine Pedersen.

Når der er skybrud, falder der mere end 15 millimeter regn på en halv time. Dobbelt skybrud vil sige, at der falder mere end 30 millimeter regn på en halv time.

DMI varslede mandag aften lokale skybrud over stort set hele landet i løbet af tirsdagen.

- Det er ikke til at sige, hvor bygerne bliver kraftigst, derfor er DMI-risiko gældende for stort set hele landet. Dog med undtagelse af Bornholm, som kan forvente endnu en solrig sommerdag, stod der i DMI's varsel.

Efter de ti kommuner har været ramt, tyder det dog på, at uvejret er ved at være drevet over.

- Forventningen er, at det dør ud her til aften, og at det bliver mere tørt til i nat. I morgen har vi ikke denne her koldfront, men der er stadigvæk mulighed for regn- og tordenbyger onsdag eftermiddag, siger Trine Pedersen.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.