Feriefeberen raser i Midt- og Vestjylland

Efterårsferien er typisk en tid, hvor mange gerne vil lidt hjemmefra, og i år er bestemt ikke nogen undtagelse.

Skolernes efterårsferie er lige om hjørnet, og det betyder, at feriefeberen har indtaget landsdelen. Selvom foråret 2020 blev en tid, hvor mange mennesker formentlig fik ferien aflyst på grund af coronanedlukningen, så ser det til gengæld ud til, at mange midt- og vestjyder tager revanche i efteråret.

quoteOprindeligt skulle vi jo have været afsted i sommerferien, men det kunne jo ikke lade sig gøre, så vi har udsat den til uge 42.

Helle Næsby Espersen, Herning

Flere af de virksomheder, som lever af at sende andre på ferie, melder nemlig om udsolgt i uge 42. Det gælder blandt andet for Bravo Tours i Herning, som på trods af et begrænset udvalg af rejsedestinationer i øjeblikket har samtlige rejser besat.

- Vi er selvfølgelig glade for at have udsolgt, men vi sætter jo kun 30 procent af de fly i luften, som vi normalt har, hvis vi sammenligner med sidste år, fortæller Sidsel Nordestgaard, der er kommunikationschef hos Bravo Tours i Herning. 

Hos Bravo Tours er det primært rejser til Grækenland, som er på hylden, fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser til mange andre lande, men man behøver faktisk ikke rejse så langt for at se det samme billede. I Jesperhus Blomsterpark på Mors har man 130 hytter udlejet i skolernes efterårsferie, og der tegner det til at blive en indbringende efterårsferie for parken.

- For første gang nogensinde er vi fuldt bookede. Der er jo mange årsager til det, men én af tingene er, at da vi lukkede i foråret på grund af corona, tilbød vi folk enten at få pengene tilbage eller flytte deres ophold. Der var der mange, som valgte at tage afsted i efterårsferien i stedet, fortæller Peter Overgaard, der er direktør i Jesperhus.

I Herning bor Helle Næsby Espersen. Hun er en af dem, som sammen med familien glæder sig til at indløse den længeventede ferie, når de rejser til Kreta i efterårsferien. 

- Oprindeligt skulle vi jo have været afsted i sommerferien, men det kunne jo ikke lade sig gøre, så vi har udsat den til uge 42. Det bliver så dejligt, fortæller Helle Næsby Espersen.

Når vi går hjem fra arbejde på fredag, så er der rigtig mange, der kigger ind i en uge med ferie. Og meget tyder på, at mange af os gerne vil en tur hjemmefra.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.