Fem lege, som gør nytårsfesten lidt sjovere

Mangler du inspiration til at ryste gæsterne sammen, så er her fem sikre feststartere.

Alt er klar til den helt store nytårsfest, og den skal helst være i hvert fald ti procent bedre end sidste år. Gerne tyve.

Ryslerne ligger klar på bordet. Det er de der dimser, man blæser i, så de folder sig ud som små elefantsnabler, mens de lyder som triste dyr. Gæsterne er kommet, og alle har taget deres fineste skrud på. Måske er looket fuldendt med en fjollet hat eller en gammel fjerboa fra bunden af skabet, for skal der være fest, så lad der være fest.

Men hvad så nu? Hvordan kommer I videre fra den pæne start på festen til de pinlige øjeblikke, som alle venter på?

Vi bringer her en hjælpende hånd til at bryde isen og få sat ordentligt gang i festen med fem forskellige selskabslege.

1. Ordquiz

Den Danske Ordbog kommer hvert år med en liste nye ord, der optages i ordbogen. Holdene/deltagerne skal forsøge at forklare, hvad ordet mon kan betyde. Et point gives for hver rigtig forklaring og måske også et for den mest fantasifulde.
I 2018 er følgende ord blandt andet blevet optaget i ordbogen: Blinkskak, skedekrampe, ørkenland, batyskaf og clickbait. Se mange flere ord ved at klikke her.

2. Tegn en sang

I bliver delt op i 2 hold. Én bliver udvalgt som sangudvælger. Nu skal en af holdkammeraterne have titlen på en sang og derefter tegne den, så de andre på holdet kan gætte, hvilken sang det er. Når holdet ikke at gætte sangen, inden tiden er gået, får det andet hold chancen for at gætte. Vinderen er det hold, der gætter flest sange inden for den tid, I bestemmer, legen skal vare.

3. Gurglekaraoke

Deltagerne bliver delt op i to hold. Derefter bliver en kurv med en masse små sedler med musik numre på sendt rundt. Et af holdene trækker en seddel op, og en af deltagerne skal gurgle denne sang med munden fuld af vand. Hvorefter medspillerne skal gætte hvilken sang det er. Det hold der gætter rigtig flest gange har vundet.

4. Hvor godt kender I hinanden?

Gæsterne deles op i mindre grupper. Alle skal derefter skrive eller fortælle syv ting om sig selv, hvoraf fire ting skal være sande og tre ting falske. De andre i gruppen skal i fællesskab finde frem til, hvilke fire ting der er sande. 

5. Gæt en kendt

Du skal bruge en masse sedler, hvor der er skrevet navnet på kendte personer - fiktive eller rigtige. Herefter placeres sedlerne i en skål. Deltagerne inddeles i par og får derefter 1 minut til at gætte så mange personer som muligt. Det sker ved at den ene deltager trækker en seddel fra skålen, og skal forklare sin makker, hvem personen er, uden at sige navnet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.