FC Midtjylland nedlægger belgisk hold

FC Midtjylland vandt med 3-1 ude over Club Brugge og tog et stort skridt mod avancement i Europa League.

FC Midtjylland har sat sikker kurs mod forårets 1/16-finaler i Europa League.

Torsdag aften vandt FCM 3-1 på udebane over belgiske Club Brugge, der ellers var kendt som en skrækmodstander for danske klubhold i sidste sæson. Her slog de Brøndby, FC København og AaB med sammenlagt 16-2.

Midtjyderne hentede national oprejsning ved at tage sin anden sejr i gruppespillet. Det danske mesterhold har dermed seks point for to kampe ligesom Napoli, der torsdag slog Legia Warszawa. Club Brugge og Legia Warszawa er begge er uden point i gruppe D.

Tre mål i anden halvleg sikrede den overraskende danske sejr. Efter 50 minutter bragede Pione Sisto bolden ind med et skud fra distancen, der snittede en modstander og snød målmanden.

Godt et kvarter senere headede den indskiftede angriber Paul Onuachu en hjørnesparksbold fra Filip Novak i målhjørnet.

Efter 74 minutter kunne den tjekkiske venstreback så selv sende bolden ind over målstregen til 3-0 efter endnu en dødbold - Novaks første mål for FCM.

Pione Sisto var dagens mand for FCM. Efter et svagt efterår hidtil fik han endelig gang i sine driblinger og sit offensive spil. Samtidig var det en holdpræstation, der skabte resultatet. FC Midtjylland var det bedste hold set over hele kampen, men forpagtede også heldet undervejs.    

Ved internationale kampe snakker man om vigtigheden af at komme helskindet ud af de første 20 minutter i svære udekampe. Det havde FC Midtjylland overraskende let ved.

Kampens begyndelse kom til at foregå på midtjydernes præmisser, og belgierne var ikke farlige i de første 25 minutter. Derimod viste Pione Sisto prøver på teknisk finesse. Først da han afdriblede et par modstandere ved baglinjen og lagde et farligt indlæg. Siden med et direkte frispark, der dykkede perfekt, men lige netop sneg sig uden om stolpen.

Først fra midten af første halvleg mødte FCM lidt modgang. Kristian Bak Bach, der havde været tvivlsom op til kampen, måtte opgive at spille videre og lod sig udskifte med André Rømer. I opfølgningen kom målmand Mikkel Andersen i centrum. Efter et hjørnespark rev han Club Brugges Leandro Pereira ned i straffesparksfeltet, men den skotske dommer undlod at pege på 11-meter-pletten.

Kort efter var Mikkel Andersen igen lidt heldig, da han blev fanget af et drilsk skud, der ramte ham på skulderen. Situationerne inspirerede belgierne til mere. De overlod stadig initiativet til FCM, men var hurtige til at sætte i kontra, når chancerne bød sig og havde flere farlige forsøg lige uden for feltet. Men FCM holdt stand og kunne gå til pause med 0-0.

Kort efter pausen kom så den midtjyske forløsning ved Sisto. Det skete i en hektisk periode, hvor hjemmeholdet ellers var nærgående ad flere omgange. Særligt den vævre franskmand Abdoulay Diaby kom til gode forsøg, inden han blev udskiftet. Først ti minutter før tid lykkedes det for Thomas Meunier at score, og da havde midtjyderne i mellemtiden scoret tre gange.

Hjemmeholdet pressede intenst i kampens sidste del, men fik ikke scoret det andet mål, der kunne gøre opgøret spændende i slutfasen. I stedet sluttede det i ren midtjysk ekstase.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.