FC Midtjylland-duo sikrer U21-sejr i EM-generalprøve

Rasmus Nissen og Mikkel Duelund scorede, da Danmarks U21-landshold slog de svenske europamestre med 2-0.

Mikkel Duelund (nr. 23) hjulpede med holdkammeraterne efter sin scoring til 2-0 i lørdagens U-21 landskamp mod Sverige.

Det danske U21-landshold i fodbold kan rejse til EM-slutrunden i Polen med en frisk sejr i bagagen.

Lørdag eftermiddag vandt Danmark med 2-0 over de forsvarende svenske europamestre på Olympia Stadion i Helsingborg.

FC Midtjylland-backen Rasmus Nissen bragte Danmark foran efter en times spil, mens hans klubkollega Mikkel Duelund fordoblede føringen efter et målmandsdrop i slutminutterne.

Resultatet bliver der dog næppe lagt meget vægt på, når U21-landstræner Niels Frederiksen skal evaluere, hvor holdet står otte dage før første EM-kamp mod Italien. I første halvleg droppede han holdets vante 4-3-3-lignende system for i stedet at teste en klassisk 4-4-2. Hverken offensivt eller defensivt så spillerne dog helt komfortable ud med det forsøg.

Angrebsduoen med superligatopscorer Marcus Ingvartsen og Cardiffs Kenneth Zohore blev ikke sat i scene af holdkammeraterne, og omvendt var de to frontløbere ikke til meget hjælp for resten af holdet, når Sverige havde bolden.

Første halvleg begyndte og sluttede med et godt forsøg fra Andrew Hjulsager, men mellem Celta Vigo-spillerens forsøg var Sverige det toneangivende hold. Mange vellykkede svenske kombinationer førte dog ikke specielt store chancer med sig.

I pausen foretog Niels Frederiksen de første tre af i alt ti udskiftninger. Samtidig gik han over til holdets vante spilsystem, hvilket gav pote. Danskerne overtog kontrollen og tillod ikke Sverige at få gang i kombinationerne fra første halvleg.

I angrebet var der tilløb til flere gode muligheder, og på en af de halve chancer lykkedes det Danmark at komme foran 1-0 efter lidt over en times spil. Her modtog indskiftede Rasmus Nissen bolden på kanten af feltet, og højrebacken lagde den over til sit lidt køligere venstreben og drejede elegant bolden over mod det lange hjørne. Kort efter kunne det være blevet 2-0, men en anden indskifter, AaB's Frederik Børsting, misbrugte et godt tilbud.

Også svenskerne rørte på sig i den periode af kampen, men målmand Jeppe Højbjerg og forsvarsspilleren Patrick Banggaard afværgede skudforsøgene.

Det lignede en dansk 1-0-sejr, men med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Mikkel Duelund lidt hjælp, så han også kom på måltavlen.

Indskifterens flade forsøg kom målmand Tim Erlandsson skidt ned til og fik kun bremset bolden, men ikke blokeret den, så den til sidst trillede ind over målstregen.