Familiebil får blå blink

Politiet får nye, mere rummelige patruljevogne, fordi der ikke længere er plads nok i de gamle.

Om kort tid vil du ikke længere kun møde politiet i de velkendte Volkswagen Passat. Politiet opgraderer nemlig til den noget mere rummelige Touran.

- Vi har mere udstyr med end tidligere både i vores bælte ift. udrustning og bevæbning, men også sikkerhedsudrustning i form af hjelme og skudsikre veste, siger Martin Løye, der er linjechef for beredskabet hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Touranen er større end Passaten og giver bedre indstigningsforhold og dermed bedre arbejdsmiljø.

- Betjentene vil gerne have et godt arbejdsmiljø, når de kører i mange timer. Der er forskel på, hvor meget plads man har brug for, så det her er et tillæg til de vogne, vi har i forvejen, siger Martin Løye og oplyser, at patruljevognene lever et hårdt liv og derfor bliver udskiftet kontinuerligt.

quoteMotoren er lige så kraftig som i andre patruljevogn, så vi skal nok levere den samme og lige så hurtige service

Martin Løye, linjechef for beredskabet, Midt- og Vestjyllands Politi

Samme, hurtige service

Nogen forbinder Touranen med en familiebil, men det betyder ikke, at man skal gøre sig forhåbninger om, at politiet rykker langsommere ud.

- Motoren er lige så kraftig som i andre patruljevogn, så vi skal nok levere den samme og lige så hurtige service, siger Martin Løye.

Politiet har bestilt i alt 23 af de nye patruljevogne. Fem af dem kommer til Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Den første kommer til Herning i løbet af juni. De resterende kommer i løbet af september og oktober og bliver fordelt rundt i politikredsen.

Den nye patruljevogn er en Volkswagen Touran 2.0 TDI 190 HK.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.