Færre trafikdræbte end nogensinde

Juli måned bød på exceptionelt få trafikdrab. Lavere hastigheder har betydning, mener Vejdirektoratet (Arkivfoto).

Den danske sommer bringer ofte mange trafikdrab med sig. Men sådan har det ikke været i år.

I juli blev ni mennesker dræbt på de danske veje. Midt- og Vestjylland tegner sig for de tre. Ifølge Vejdirektoratet er det det klart laveste antal for sommermåneden nogensinde.

Rekordlavt år for trafikdræbte

- Vi er i gang med et år, der ser ud til at slå alle rekorder med hensyn til antallet af dræbte, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder for Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

- Ikke én eneste gang i 2015 har vi haft en måned med over 14 dræbte. Det er aldrig set før. Og det rekordlave antal dræbte i juli understøtter denne positive udvikling, siger hun.

Derudover er det mere end en halvering i forhold til juli 2014, hvor 21 personer mistede livet i trafikken. Det viser Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal.

Skyldes blandt andet lavere fart

De færre dødsulykker har ifølge Marianne Foldberg Steffensen flere årsager. Blandt andet fart.

- Hastighed er en af de allervigtigste faktorer for, om man bliver dræbt i en trafikulykke eller ej, eller om ulykken sker. Så når hastigheden falder, så ser vi faktisk også, at antallet af dræbte falder, siger hun.

I år har der indtil nu ifølge Vejdirektoratets tal været 83 trafikdrab. Sidste år blev 98 dræbt i trafikken i samme periode.

/Ritzau

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.