Færre mink med bidesår

Veterinærdirektør roser pelsdyravlerne for at tage problemet alvorligt.

Der er stadig plads til forbedringer - men minkene på de danske pelsdyrfarme har fået det væsentligt bedre, viser Fødevarestyrelsens årlige rapport om dyrevelfærd.

I 2009 blver der fundet mink med alvorlige bidesår og manglende pleje på otte procent af de kontrollerede besætninger. I 2010 var det faldet til fire procent.

Veterinærdirektør Per S. Henriksen fra Fødevarestyrelsen er glad for udviklingen og siger, at det blandt andet skyldes ekstra fokus på erhvervet fra myndighederne og pressens side.

Cadeau til erhvervet

- Men det skyldes også i høj grad, at Dansk Pelsdyravlerforening har ydet en stor indsats - blandt andet med konsulenter, der har vejledt og hjulpet avlerne. Erhvervet har taget problemet alvorligt - den cadeau skal de have, siger Per S. Henriksen til tvmidtvest.dk

Pelsdyrbranchen blev i 2009 udsat for kraftig kritik, da TV2-programmet Operation X viste optagelser af syge og tilskadekomne dyr med åbne sår og bylder. Fødevaremyndighederne reagerede med i 2010 at kontrollere samtlige besætninger.

I år vil der komme kontrolbesøg på mindst 50 procent af besætningerne. Veterinærdirektøren håber, at man endnu engang vil opleve et fald i antallet af syge dyr.

 Eksternt link - rapporten Dyrevelfærd i Danmark 2010.