Flere juleindbrud ramte Midt- og Vestjylland – færre på landsplan

Politiet modtog på landsplan færre anmeldelser om indbrud i julen 2019 sammenlignet med forrige jul.

Opdateret klokken 15.44

Artiklen er opdateret med vinkling på flere indbrud i Midt- og Vestjylland.

  Julen 2019 bød på rekordmange indbrud i forhold til de tre foregående år. Det viser tal fra Rigspolitiet.

  Fra 20. december til og med 3. januar, som er den periode, Rigspolitiet betegner som julen, var der i julen 2019 96 indbrud i boliger. Det tæller villaer, lejligheder, værelser og landejendomme.

  Det er en stigning på 10 i forhold til 2018. I 2017 var tallet 65, mens det i 2016 var på 64.

  Dermed er Midt- og Vestjyllands Politikreds blandt de fire ud af landets 12 politikredse, hvor antallet af indbrud over julen er steget i forhold til sidste år. De tre andre er Østjyllands Politi, der er gået fra 197 til 215, Nordsjællands Politi, der er gået fra 196 til 212 og Bornholms Politi, der er gået fra nul til et indbrud.

  Faldende antal på landsplan

  Hvis man ser på det samlede antal indbrud i boliger i Danmark over julen, er tallet faldet betydeligt i forhold til julen 2018.

  Det er således faldet fra 1.519 til 1.369, og det glæder vicepolitiinspektør og centerchef i Nationalt Forebyggelsescenter ved Rigspolitiet, Allan Holm.

  - Den seneste jul var nemlig særligt indbydende for indbrudstyve. Helligdagenes placering gav mulighed for en lang ferie væk fra hjemmet, og mange tomme huse giver tyven gode arbejdsbetingelser, forklarer han i en pressemeddelelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

  Han er især positiv over for de borgere, der selv gør en aktiv indsats ved at være aktive nabohjælpere.

  - De borgere, som er aktive nabohjælpere til hverdag og i ferier, skal klappe sig selv på skuldrene. Vi ved, Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud, så det stigende antal nabohjælpere bidrager til at gøre indbrudstyvenes liv vanskeligt. De skal have en stor tak for deres indsats i det forgangne år, siger Allan Holm i pressemeddelelsen.

  Det samlede antal indbrud for de tidligere år til jul har været på henholdsvis 1.287 i 2017 og 1.444 i 2016.

  I perioden fra den 20. december til og med første juledag har Rigspolitiet indtil videre registreret 48 indbrud i den midt- og vestjyske politikreds. I samme periode sidste år blev der registreret 86 indbrud - hvilket var det højeste antal jule-indbrud i flere år.  

  Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.