Færre besøger landsdelens museer

De mellemstore museer i midt & vestjylland kæmper med faldende besøgstal og slås blandt andet med shoppingcentrene om publikum

Flere af landsdelens mellemstore museer er de seneste år blevet svigtet af publikum. Enkelte steder har der ligefrem været tale om en halvering af besøgstallet.

Fra 2008-2014 faldt besøgstallet i Fiskeriets Hus i Hvide Sande med hele 46 procent. I samme periode havde Museumscenter Hanstholm, også kaldet Bunkermuseet, en tilbagegang på 21 procent.

Energimuset i Tange har også oplevet dalende interesse for sine aktiviteter. Her er der tale om et fald i besøgstallet på 14 procent.

Børn og voksne vælger i dag oplevelser i indkøbscentre frem for museerne, og samtidig er de mindre og mellemstore museer presset af de store.

- Det har ganske givet noget at gøre med den bevågenhed de større museer får, blandt andet i forbindelse med presseomtale, siger Erik Bach Andersen, udviklingskonsulent i Region Midtjylland.

Energimusset i Tange forsøger netop her i efterårsferien at fange interessen ekstra hos børn og voksne, for at få besøgstallet banket op. Men der tænkes også på fremtiden:

- Vi må være kreative for at lokke folk til fremover. Det bliver svært, men vi tror på det kan lade sige gøre, siger museumsinspektør Flemming Petersen.

Se indslaget om de dalende besøgstal:

Gæsterne har svigtet landsdelens mellemstore museer. Nu kæmper de for at vende udviklingen.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.