Fængsel og udvisning for cykeltyveri

En 40-årig polak er blevet udvist af Danmark og har fået fire måneders fængsel for omfattende cykeltyverier i Kibæk og Arnborg.

31 cykler til en værdi af 150.000 kroner er gennem længere tid blevet stjålet af en 40-årig polsk mand. Retten i Herning dømte ham torsdag for tyveriet; dommen lød på fire måneders fængsel, udvisning af Danmark og et indrejseforbud på seks år. Cyklerne er især stjålet fra området ved Kibæk og Arnborg.

Omfattende problem

Den 40-årige polak blev anholdt af tysk politi i en varebil fyldt med stjålne cykler. Midt- og Vestjyllands Politi havde også haft manden under observation, hvor de fandt ud af, at han havde et depot med de stjålne cykler i Fasterholt Plantage. Og det er et stigende problem med cykler, der bliver stjålet og fragtet ud af landet

- Vi kender en del til cykeltyverier her ved grænsen. Vi laver kontroller, hvor vi ofte oplever biler fyldt med stjålne cykler. Vi havde en sag fornylig, hvor der var 21 cykler bag i en bil, fortæller Kim Kjær, der er vicepolitikommissær ved grænsepolitiet i Padborg.

Kim Kjær vurderer, at de stjålne cykler uden tvivl ender i Østeuropa.