Få overblikket her: Har du styr på, hvordan du skal sortere dit affald?

Fra kommunen uden sortering til den med detaljeret beskrivelser af alle typer affald. Få overblikket over affaldssortering i din kommune i artiklen her.

I Viborg må man ikke sortere kødbakker i plastrummet eller pap i papirummet. 

I Holstebro må man gerne smide kødbakkerne i plastrummet, men ikke pap. 

quoteGroft sagt har vi 98 forskellige måder at sortere affald på. Skal det nytte noget bliver vi nødt til at gøre det ens.

Jakob Ellemann-Jensen, Miljø- og fødevareminister (V)

I Silkeborg tager de det hele. 

I Ringkøbing-Skjern starter de først næste år ud med at sortere madaffald. 

Er du forvirret? 

Fortvivl ej, du er langtfra alene. Der er nemlig stor forskel på, hvad de enkelte kommuner rundt omkring i det Midt- og Vestjyske kræver af borgerne i forhold til at sortere affald. Faktisk er problemet landsdækkende. 

- Groft sagt har vi 98 forskellige måder at sortere affald på. Skal det nytte noget bliver vi nødt til at gøre det ens, lyder udmeldingen fra Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). 

Ensartet sortering vil gavne alle

Hos Nomi4s sorterer man mere affald end nogensinde efter ejerkommunerne Skive, Lemvig, Struer og Holstebro kommuner gav borgerne en ekstra skraldespand. Her forstår man udemærket, hvis borgerne opfatter reglerne for sortering af affald som uoverskuelige. De ville ønske, at reglerne blev mere ensrettede. 

- Det er ikke kun os som sorteringsanlæg, der vil få det nemme ved ens regler. Det er hele værdikæden. Alt fra indsamlingen hos borgeren som sorterer til os som modtager, der vil gøre det nemmere hele vejen rundt, forklarer Carsten H. Zaar, chef for depoini hos Nomi4s. 

TV MIDTVEST har for at skabe et overblik over de mange forskellige løsninger lavet et affaldskort. Klik på din kommune for at se, hvordan sorteringsreglerne er hos dig. Præcis som forskellene er store i reglerne for sortering er kommunernes information til borgerne om regler også meget forskellige.  

Thisted kommune Morsø kommune Struer kommune Struer kommune Lemvig kommune Holstebro kommune Skive kommune Vesthimmerlands kommune Viborg kommune Favrskov kommune Silkeborg kommune Ikast-Brande kommune Herning kommune Ringkøbing-Skjern kommune
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i dag, at affaldssorteringen skal laves om, så alle i fremtiden sorterer på samme måde