EU: Dansk milliard-rabat på PSO

Danske virksomheder, der bruger meget strøm, kan se frem til at få EU-godkendt rabat på 1,1 milliarder kroner frem til 2020.

EU har godkendt en dansk rabat på PSO-afgiften, der især er tung for virksomheder, der bruger meget strøm.

Frem mod 2020 kan danske virksomheder få en samlet rabat på 1,1 milliarder kroner eller 185 millioner kroner om året. Det skal hjælpe virksomhedernes konkurrenceevne i EU.

- Der har været et godt og tæt samarbejde med EU omkring ordningen. Det betyder, at vi nu har fået en ordning, der sikrer, at de danske virksomheder, der trækker på meget strøm i produktionen, får forbedret deres konkurrenceevne på det europæiske marked," siger energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Afgift for to millioner om året

Det vækker glæde hos molerfabrikken Damolin på Fur, der har været tynget af PSO-afgiften.

- PSO-afgiften har været sådan en kilde til stor irritation for os. For med det forbrug vi har af elektricitet, har vi betalt to millioner kroner om året i afgifter, siger Søren Klitskov, der er direktør i Damolin til TV MIDTVEST.

Først så besparelsen ud til at være på op mod 85 procent, men det er senere nedjusteret til 25 procent. Så fra udsigten til en besparelse på 1,7 mio. kroner lyder besparelsen i stedet på 500.000 kroner. Det er dog stadig bedre end ingenting, for fabrikken er nødt til at sluge afgiften selv for at være konkurrencedygtige.

- Det vil være en fantastisk hjælp for os, fordi det er en afgift, som vi ikke har været i stand til at kunne lægge ud på vores kunder, fordi vi er i konkurrence med en masse europæiske lande, siger Søren Klitskov.

Faktisk er nyheden så god for Damolin, at direktøren næsten ikke tør tro det.

- Jeg kan være bange for, at når man skruer ned et sted, så skruer man op et andet sted, siger Søren Klitskov.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.