EU-aftale hjælper vindmølleproducenter

Ny EU-aftale om støtte til solceller og husstandsvindmøller hjælper danske producenter med fortsat at lave husstandsvindmøller. Noget producenterne har ventet længe på.

Producenter af Husstandsvindmøller og solceller kan nu ånde lettet op.

I to år har virksomheder som KVA Diesel i Astrup haft store problemer, fordi EU ikke har villet godkende støtten til solceller og husstandsvindmøller.

Men i går lykkedes det at få en aftale på plads med EU, der betyder, at kunder kan få statstilskud til køb af møller og solceller i 2015 og 2016.

- Det er en rigtig god nyhed at få, så vi kan komme igang med det, siger Kurt Østergaard, der er indehaver af KVA Diesel, som producerer husstandsvindmøller.

Nyheden glæder også Andreas Steenberg der er energi- og klimaordfører for Radikale Venstre i Folketinget.

- 'Jeg har været ked af, at de her virksomheder, der arbejder med husstandsvindmøller og solceller, er blevet behandlet dårligt, fordi de ikke har vist, om de var købt eller solgt. Nu er der afklaring, og jeg håber, det ikke er for sent, skriver Andreas Steenberg i en pressemeddelse.

Se indslaget om en anden husstandsvindmølleproducent; Thy Møllen, hvor de også har været frustrerede over, at de ikke har kunnet afsætte møllerne.

02:01 Luk video