Et år med statslig arbejdsplads

Patent- og Varemærkestyrelsen flyttede fra København til Midtjylland for præcis et år siden. Nu er det så tid til at gøre status.

Som en del af der blev flyttet statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet og ud i provinsen, flyttede Patent- og Varemærkestyrelsen fra København til Midtjylland.

Men det var kun fem ansatte, der flyttede med, så styrelsen skulle finde 30 nye medarbejdere på under et år. 

- Jeg har fået rigtig mange nye kollegaer her i tre omgange. Og de sidste kommer her den 1. december. Så nu er vi fuldt hold med ti ingeniører her i Ikast, siger fysiker hos Patent- og Varemærkestyrelsen Martin Arpe Hansen, der var en af de få ansatte, der byttede København ud med Ikast.

Udflytningen har givet udfordringer.

- Det er klart, at der har været mange. Vi har ikke fået andet end fem medarbejdere med herover, og det betyder selvfølgelig, at vi har skullet lære rigtig mange folk op, siger Tom Meltvedt Petersen, der er regionschef hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

Alligevel har det været det hele værd, lyder konklusionen på årsdagen for åbningen. 

- Jeg ved godt, at det har været en udflytning for mange af de medarbejdere, der er blevet bedt om at flytte med, og det negligerer jeg slet ikke. Men det, at vi er landet her midt i produktionsdanmark, det har givet rigtig meget mening. Og vi har haft meget ud af at være her i det første år, siger Tom Meltvedt Petersen.

Også Martin Arpe Hansen er glad for de nye omgivelser i Ikast:

- Det er da en lidt anderledes by. Den lukker ned, når butikkerne lukker ned, men ellers så er det i hvert fald stilheden og roen, man kan tage med. Det er dejligt, siger han. 

Succes med udflytning har givet genlyd

I denne uge blev udflytning af arbejdspladser igen taget op, da statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) holdt Folketingets åbningstale. Emnet blev taget op, fordi det indtil videre har fungeret godt, mener statsministeren:

- Derfor vil vi gerne lave en runde to. Det bliver ligesom den første med flere tusinde arbejdspladser. Vi kommer med et konkret udspil til december, siger Lars Løkke Rasmussen.

I alt er 3.900 statslige arbejdspladser indtil videre flyttet fra København til provinsen.

 

Da Patent- og Varemærkestyrelsen flyttede fra København til Midtjylland, var der kun fem ansatte, der flyttede med.