Esben Lunde starter jagt på skruppelløse hundehandlere

Hård kurs skal dæmme op for problemer med ulovlig hundehandel. Fødevarestyrelsen vil læse annoncer for at finde frem til hvalpefabrikker og illegal import.

Nu skyder miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gang i jagten på ulovlige hvalpefabrikker og illegal import af hunde. Skærpet kontrol med branchen og tip fra borgerne skal fange hundehandlere, som blæser på reglerne i dyreværnsloven og lader dyrene vokse op under kummerlige forhold. 

quoteAt der findes skruppelløse hundehandlere, der vil tjene penge på at behandle dyr så ansvarsløst, som vi med alt for hyppige mellemrum er vidne til i medierne, er rystende, og skal stoppes

Esben Lunde Larsen, Miljø- og Fødevareminister, Venstre

- At der findes skruppelløse hundehandlere, der vil tjene penge på at behandle dyr så ansvarsløst, som vi med alt for hyppige mellemrum er vidne til i medierne, er rystende, og skal stoppes. Jeg har derfor bedt Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold gennemføre en kontrolkampagne, så vi kan få fat i lyssky hundehandlere, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Dyremishandlerne skal retsforfølges

Frem til december kaster Veterinærrejseholdet et kritisk blik på annoncer på nettet og kører på landevejene for at lede efter ulovligt salg af hvalpe. Kontrolkampagnen har opbakning fra dyreværnsorganisationer og trækker på hjælp fra landets politikredse.

Miljøministeren vil indføre ny smileyordning til hundekenneler

- Vi er meget afhængige af tip fra både borgere og interesseorganisationer. Så er man stødt på vanrøgt eller andre tvivlsomme forhold derude, så kontakt politiet eller Fødevarestyrelsen. Her sidder professionelle folk klar til at rykke ud og få lidelserne standset og dyremishandlerne retsforfulgt, lyder opfordringen fra Esben Lunde Larsen.

DF glade for indsatsen

Dyrevelfærdsordfører fra Dansk Folkeparti, Karina Due fra Kjellerup er tilfreds med ministerens nye linje.

Gode råd til dig, der skal købe hund

- Der skal føres en hård kurs over for personer, som ikke kan finde ud af at behandle dyr ordenligt, og denne kampagne kan forhåbentlig få nogle af de lyssky personer til at tænke sig om en ekstra gang. Jeg er godt tilfreds med, at der nu kommer ekstra fokus på dette område, siger Karina Due. 

Miljø- og fødevareministeren planlægger også at introducere en smileyordning for hundekenneler, så forbrugerne allerede fra årsskiftet kan se, hvordan Fødevarestyrelsen har vurderet stedet - samme koncept forbrugerne kender fra bl.a. supermarkederne og restauranterne. 

På dyreinternatet i Brande modtog de i går 14 hunde, der var svært misrøgtede.
Internatet i Brande har fået 27 hunde ind fra en gård i Østjylland.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.