Esben Lunde: Ny start for fiskeriet

Esben Lunde Larsen lægger ikke skjul på, at samarbejdet med de andre partiers fiskeriordførere ikke har været det bedste.

Den 38-årige Esben Lunde Larsen mistede i dag en tredjedel af sit ministerium, da statsministeren i dag valgte at tage fiskeriet fra den vestjyske venstrepolitiker. 

Fiskeriet bliver i stedet overtaget af Karen Ellemann.

I en mail til TV MIDTVEST skriver Esben Lunde Larsen:

- Jeg må konstatere, at der har været politisk uro om fiskeriområdet gennem længere tid. Det fortjener fiskerierhvervet ikke. Jeg håber, at en ny start med en ny minister nu vil få samarbejdet med fiskeriordførerne til at gå glattere.

quoteDet har alt for mange negative konsekvenser for dansk fiskeri, at samarbejdet mellem ordførere og minister ikke fungerer ordentligt

Esben Lunde Larsen, Miljø- og Fødevareminister, Venstre

Især den socialdemokratiske fiskeriordfører Simon Kollerup og fiskeriordfører Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti har ført an i kritikken mod Esben Lunde Larsen. 

I foråret overlevede Lunde på et hængende hår at blive fyret som minister af Dansk Folkeparti, efter lang tids debat om kvotekonger og fiskeripakken.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen forsøger med sin rokade at bilægge striden med de andre fiskeriordførere. En strid som Esben Lunde Larsen indrømmer har haft negative konsekvenser for fiskeriet.

Indblik Søndag: Den dag Ib Poulsen næsten væltede en minister

- Jeg har i løbet af foråret forsøgt at genetablere et godt politisk samarbejde med fiskeriordførerne, blandt andet ved at regeringen har tilsluttet sig Fiskeripakken. Det er ikke lykkedes. Det har alt for mange negative konsekvenser for dansk fiskeri, at samarbejdet mellem ordførere og minister ikke fungerer ordentligt. Derfor er det fornuftigt med en ny start, og jeg er meget tryg ved, at Karen Ellemann er den rette til at få ro om fiskeriområdet, skriver Esben Lunde Larsen.

Uden fiskeriet har Esben Lunde Larsen stadig Miljø og Fødevarer under sin ministerhat. 

I Udenrigsministeriet vil der blive etableret en selvstændig fiskeristyrelse.

- Fiskeriet er et vigtigt erhverv for Danmark, og der forestår store udfordringer i forhold til Brexit. Det kan ikke undervurderes, hvor vigtigt det er, at vi i Danmark får forhandlet os til de bedst mulige vilkår for, at danske fiskere fortsat kan fiske i britisk farvand. Det bliver en af Karen Ellemanns store opgaver, og det vil hun med sin base i Udenrigsministeriet og sit internationale udsyn kunne løfte godt for Danmark, skriver Esben Lunde Larsen i sin mail. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.