Esben Lunde Larsen får alvorlig næse af Folketinget

Miljø- og fødevareministeren får "meget skarp kritik" af Folketinget, som kalder hans ageren "overordentlig kritisabel".

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen får en regulær politisk blodtud på et møde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. 

Et flertal i Folketinget udtaler "meget skarp kritik" af Esben Lunde Larsen og kalder hans ageren i sagen "overordentlig kritisabel". Det skriver DR på baggrund af en udtalelse, der ventes vedtaget på et udvalgsmøde her til formiddag.

- Folketinget konstaterer, at ministeren ikke har oversendt ministeriets forslag til at modvirke kvotekoncentrationen og de såkaldte ’kvotekonger’ til Folketinget på trods af, at et flertal ved gentagne lejligheder har ytret ønsker herom, og at de efterspurgte oplysninger ville have været af stor betydning for de enkelte partiers mulighed for at udforme effektive forslag til at begrænse kvotekoncentrationen.

- Folketinget udtaler sin alvorligste kritik af dette. Alvoren skærpes, da folketingsflertallets muligheder for at gennemføre den mest kraftfulde indsats mod de såkaldte ’kvotekonger’ på denne måde er blevet svækket, står der i udtalelsen fra Miljø- og Fødevareudvalget.

Esben Lunde Larsen får næsen, der er en skriftlig påtale, ovenpå sagen om de såkaldte kvotekonger i dansk fiskeri. Folketinget mener ikke, at ministeren har orienteret partierne godt nok om mulighederne for at dæmme op for kvotekongerne.

I tirsdags sendte ministeren en uforbeholden undskyldning til Folketingets partier for sin rolle i sagen om kvotekongerne.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, lod ham efterfølgende slippe med en næse og et ”gult kort”.

Fakta - det betyder en "næse"

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.