Esben Lunde: - Flere skal omlægge til økologi

Regeringen og Dansk Folkeparti ville afsætte over én milliard til økologi. Ifølge ministeren skal det hjælpe landmænd med at omlægge deres landbrug.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil støtte økologien med over én milliard kroner.

De danske økologiske landmænd kan se frem til flere penge og mere støtte fra Regeringen og Dansk Folkeparti. For i 2018 og 2019 har Regeringen og dens støtteparti nemlig afsat mere end én milliard kroner til det økologiske landbrug. Pengene skal gøre det nemmere for konventionelle landmænd at lægge om til økologi.

- Der er en stigende efterspørgsel (på økologi, red.) på vores eksportmarkeder, og hvis vi skal honorere det og skabe forretning ud af det, så er der flere, der skal lægge om, så vi får flere økologiske produkter, siger miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V).

Læs også Ny vækstplan: Regeringen og DF vil afsætte en millard til økologi

Økologien har vundet mere og mere frem de seneste år, og derfor er der også flere, der ikke forstår Regeringens prioritering af støtte til økologien frem for konventionelt landbrug.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, siger til TV2, at han mener, at konventionel landbrugsproduktion er lige så sund og god som den økologiske produktion.

- Regeringen og Dansk Folkeparti har i den grad givet en hånd til det konventionelle landbrug med en landbrugspakke, nye husdyrregulering osv. Og for os er det som at have to sønner, vi holder lige meget af dem, selvom de er forskellige. Og sådan ser vi på forholdet mellem de konventionelle og de økologiske producenter.

Pengene gælder i første omgang i 2018 og 2019. Hvad der skal ske herefter, vil Regeringen tage stilling til senere hen.

Læs også Tican om økologisk vækstplan: Vi oplever markedet som mættet