Erhvervslivet tager ansvar

Flere end 100 erhversfolk mødte op for at overvære stiftelsen, som foregik i erhvervsparken Nupark i Holstebro.

Midt- og vestjyske virksomheder skal blive bedre til at rumme psykisk syge og handicappede. Det er budskabet i Code of Care, en helt ny forening, der blev stiftet i eftermiddag.

Flere end 100 erhversfolk var mødt op for at overvære stiftelsen, som foregik i erhvervsparken Nupark i Holstebro.

Vi skal stå ved vores ansvar

Bag projektet står direktør Peter Nørgaard fra virksomheden Creativ Company, der i årevis har været kendt for at hjælpe udsatte mennesker tilbage på arbejdsmarkedet.

 - Vi føler at der er et behov for at hjælpe mange af de, der er tabt i bunden af systemet i arbejdsmarkedet, som der ikke er plads til, dem skal vi på en eller anden måde have virksomhederne til at tage et ansvar for, siger Peter Nørgaard.

Han mener, at virksomhederne i mange år har skubbet ansvaret for gruppen ud til kommunerne, som reelt ikke en chance for at gøre noget ved det.

Roser fra Poul Nyrup

Foreningen får store roser med på vejen af blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og professor Steen Hildebrandt fra Institut for Ledelse på Aarhus Universitet.

- Det er et meget, meget vigtigt initiativ, som kommer på det helt rigtige tidspunkt. Samtidig må erhvervslivet indse, at de virksomheder, der ikke tager social ansvar på den her måde, får problemer på bundlinjen fremover, siger Steen Hildebrandt.

Se interview med direktør for Creativ Company, Peter Nørgaard:

03:08 Luk video

 

01:29 Luk video