Endnu et hollandsk skib er taget for ulovlig fiskeri i Nordsøen

En hollandsk bomtrawler blev i weekenden taget af Fiskeristyrelsen i at fiske med ulovlige redskaber.

Nettet gør det umuligt for småfisk at undslippe. Og det er ulovligt, lyder vurderingen fra styrelsen.
Nettet gør det umuligt for småfisk at undslippe. Og det er ulovligt, lyder vurderingen fra styrelsen.
Foto: Fiskeristyrelsen

Endnu et hollandsk fiskefartøj er blevet taget i at fiske med ulovlige redskaber i Nordsøen.

Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Sagen er endnu ikke færdigbehandlet. Fiskeristyrelsen vurderer dog foreløbigt, at sagen vil blive anmeldt til politiet med et bødekrav på op til 400.000 kroner.

Tidligere i maj og i april blev to hollandske fiskefartøjer politianmeldt for ulovligt fiskeri efter rødspætter i et yngleområde i Nordsøen.

Alle tre skibe er bomtrawlere. Det er et fiskefartøj, der bruger et trawl, som slæbes hen over havbunden.

I den seneste sag fra weekenden opdagede Fiskeristyrelsens kontrolskib "Vestkysten", at den hollandske bomtrawler fiskede med ulovlige inderposer i trawlene.

Klart brud på regler

En inderpose er en ulovlig, fintmasket fangstpose, som er monteret inden i det lovlige trawl, lyder det i pressemeddelelsen.

Fiskeri med inderpose forhindrer små fisk i at slippe ud af trawlet og er et brud på reglerne, skriver Fiskeristyrelsen videre.

- Når man fisker med inderposer, fanger man også de mindste fisk i bestandene. Det er et klart brud på EU’s fælles fiskeripolitik, der skal sikre et bæredygtigt fiskeri, siger Jesper Bech Eiersted, skibsfører på "Vestkysten", i pressemeddelelsen.

- Ud over de ulovlige inderposer blev det under fiskerikontrollen konstateret, at der ligeledes foregik ulovligt udsmid af fisk. Ifølge reglerne skal den fulde fangst altid medbringes i land, så der kan afskrives de rette mængder fisk på kvoterne.

Fiskeristyrelsen oplyser videre, at en samlet oversigt over større overtrædelsessager og politianmeldelser i 2022 forventes offentliggjort i midten af juni.